De stichting

Wat is Altijd Doen!

Stichting Altijd Doen is een organisatie die in 2006 in het leven is geroepen door een groep enthousiaste Dokkumers die graag iets extra`s wilden doen voor die mensen die het in het dagelijks leven niet altijd even gemakkelijk hebben.
 

Kerst is voor iedereen!

Dit doen wij in de week voor de Kerst. We denken dan aan mensen die nooit iets leuks kunnen ondernemen door welke omstandigheden dan ook. Want je kunt alleen zijn en geen sociale contacten hebben, je kunt je baan verloren hebben en daardoor in een nare financiële situatie terecht zijn gekomen. Je kunt je partner verliezen en geen aansluiting meer kunnen of durven maken met mensen. Er zijn heel veel redenen te noemen waardoor je in een situatie terecht komt die niet aangenaam is. Wat de reden ook mag zijn, is voor ons niet van belang. Wij heten iedereen van harte welkom. Wij willen graag proberen om een gezellige avond vol entertainment en lekker eten te bieden voor alle mensen die in een nare situatie zitten. 

Wat ooit klein begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot festijn. In samenwerking met de IJsherberg hebben wij de mogelijkheid gekregen om door te groeien. Entertainers uit de regio bieden hun diensten aan voor een gezellig avondje muziek, cabaret enzovoort. Het enthousiasme dat we overal tegenkomen, heeft ons doen inzien dat er wordt voorzien in een behoefte.

Vakantieverhalen

Het zijn niet alleen de volwassenen die getroffen kunnen worden door situaties die ze liever hadden vermeden. Ook kinderen moeten vaak te veel inleveren. In 2012 is Altijd Doen! gestart met een vakantiedag voor kinderen die in de laatste jaren of misschien wel nooit op vakantie zijn geweest. Wij willen dat deze kinderen aan het eind van de vakantieperiode ook een verhaal hebben.

We gaan vanaf de zomer van 2012 een dagje uit met kinderen in de lagere schoolleeftijd en hun ouders, zodat zoveel mogelijk gezinsleden een ontspannen dagje beleven. Het succes blijkt groot en daarom zijn we van mening dat we dit door moeten zetten. Misschien wel vaker per jaar, maar daar komt dan toch weer dat vervelende woordje om de hoek, "GELD".

Onze stichting wordt door heel veel ondernemers en particulieren in de regio gesteund, dat gaat niet altijd even gemakkelijk meer in de huidige situatie. We hebben tot nu toe op ieders steun mogen rekenen, daar zijn we enorm blij mee.

Mocht u enthousiast zijn geworden en wilt u onze stichting steunen met een financiële bijdrage? Verderop op onze site vindt u de informatie. U ben natuurlijk van harte welkom.